09.08.2005.

80

Ako vidite mačka sa knozervom nescafe-a okačenom o njegov rep, nemoj se iznenadit. Skontao sam da kafu možeš objesit mačku o rep. Mislim da je to lupketanje konzerve i zavijanje mačke koje to prouzrokvalo efektivnije u održavanju mene u budnom stanju od samog ispianje iste kafe.

8:20 ustajem
8:25 ponovo ustajem
8:27 pijem kafu
8:55 umivam se
9:00 ležem u krevet i spavam
10:30 budim se...odmoran?....jok pospan!

Angažovan sam od lokalnog konglomerata (čitaj porodice) da rezervišem karte za ovaj sff preko neta, rezervacija počela u 11, site sff-a prestao je da reaguje u 11:01. Svi nagrnuli, pa rezervišu a ja se tu ne nerviram jer većina karata koje trebam rezervisat neće nikad ni bit rasprodane.

Ove godine nema nekih blockbuster filmova, pa predpostavljam da su svi nagrnuli na taj regionalni program. E mene to interesuje ali vala se ne planiram satirati nervirati ili nešto previše pretrgati da gledam te filmove. Nije to radi manjka interesa nego iz čistog razloga što te naše filmove koje me interesuju (go west i dobro uštimani mrtvaci) moći ću odgledat i poslije sff-a onako fino ležerno, igrat će u nekom kinu garant. Jedina 'loša' strana toga je što neću biti viđen kako gledam film.... a to mi je ono.... pravo važno.

Ovaj konglomerat u kojem sam ja je uvijek više praktikovao gledanje filmova koje inače nikad ne bi ni vidio da nije festa. Dakle onaj program panorame i novih tokova. Mada ove godine slabo ću šta gledat. Kad gledaš filmove nekih hmmmm 15 godina, dobro prvih pet sam gledao nindža kornjače. U svakom slučaju kad pratiš filmove malo duže uvidiš koliko se neke teme ponavljaju.

Uzet ću za primjer film veliko putovanje
Priča o ocu i sinu marokancima. Ovaj sin kao moderan i govori francuski otac staromodan i sad prisiljeni da idu na putovanje. Garant će tokom toga putovanja se oni zbližavat, i sin će početi poštovati svoje marokanske korijene a otac postati razumniji prema mlađoj generaciji i njihovim dilemama.
Ne kažem da će taj film biti loš, možda će biti i odličan...ali sam se negledao i odličnih filmova na tu temu

Ovo pišem u nadi (i u šorcu) da će sff site proraditi, ali slabe su šanse. Već kontam kako da objesim i tu rezervaciju mačku o rep, ali od onog incidenta sa konzervom jadnik bježi od mene.